Hete bliksem
- Nederlands, Ovenschotel
- 60-120 min.
- Geplaatst op 14-09-2008
Hete Bliksem. Een heerlijk wintergerecht met onder andere aardappelen, appelen, gehakt en ui. Hoewel het echte winterweer nog uit blijft toch lekker om na een gure regendag een ouderwetse warme ovenschotel te serveren. In dit artikel het recept om hete bliksem te bereiden. Eet smakelijk.
Ingrediënten 4 personen
* 1 kg aardappelen* 2 uien
* 400 gr gehakt
* 50 gr boter
* zout
* peper
* 1 pond zoete appelen
* 1 pond zure appelen
Benodigdheden
ovenschotelVoorbereiding
* Boter een vuurvaste schaal in
* Kook de aardappelen gaar, snijdt ze in dunne plakjes
* Snipper de uien en bak ze lichtbruin in wat boter.
* Voeg het gehakt toe aan de uien, bak het met de uien mee.
Bereidingswijze
* (Het rul bakken van het gehakt kunt u evt m.b.v. een vork doen. Als u een anti-aanbakpan heeft is dit niet verstandig i.v.m krassen in de pan, gebruik liever een houten of kunstof kookgerei)
* Voeg een behoorlijke hoeveelheid peper en zout toe, tenzij smaak en / of dieet anders voorschrijft.
* Schil de appelen, klokhuis verwijderen en snipperen.
* Voeg nu alles laag om laag in de vuurvaste schotel. Eindig met een laag gehakt.
* Dek de schotel af met een laag aluminiumfolie.
* Oven voorverwarmen en 45 tot 60 minuten in de oven laten garen.
Laatste reacties
Hoi mobiel, omdat het nogal lang de oven ingaat zo te lezen zou ik deze zeker niet hoger zetten dan 150-160grC. Smulgroetjes, Erwin
het recepet lijktheerlijk. maar wat moet de temp. van de oven zijn....dat staat nergens...alleen dat je hem moet voor verwarmen