1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Hete bliksem
  5. Hete bliksem

Hete bliksem

Door: elly.in.de.winter

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-09-2008

Ingrediënten 4 personen


* 1 kg aardappelen
* 2 uien
* 400 gr gehakt
* 50 gr boter
* zout
* peper
* 1 pond zoete appelen
* 1 pond zure appelen


Verder heb je nodig


Ovenschotel

Hete bliksem
Hete bliksem

Hete Bliksem. Een heerlijk wintergerecht met onder andere aardappelen, appelen, gehakt en ui. Hoewel het echte winterweer nog uit blijft toch lekker om na een gure regendag een ouderwetse warme ovenschotel te serveren. In dit artikel het recept om hete bliksem te bereiden. Eet smakelijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


* Boter een vuurvaste schaal in
* Kook de aardappelen gaar, snijdt ze in dunne plakjes
* Snipper de uien en bak ze lichtbruin in wat boter.
* Voeg het gehakt toe aan de uien, bak het met de uien mee.

Bereidingswijze

* (Het rul bakken van het gehakt kunt u evt m.b.v. een vork doen. Als u een anti-aanbakpan heeft is dit niet verstandig i.v.m krassen in de pan, gebruik liever een houten of kunstof kookgerei)
* Voeg een behoorlijke hoeveelheid peper en zout toe, tenzij smaak en / of dieet anders voorschrijft.
* Schil de appelen, klokhuis verwijderen en snipperen.
* Voeg nu alles laag om laag in de vuurvaste schotel. Eindig met een laag gehakt.
* Dek de schotel af met een laag aluminiumfolie.
* Oven voorverwarmen en 45 tot 60 minuten in de oven laten garen.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elly.in.de.winter
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top