Exotische maaltijdsalade met Rundvlees

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-09-2008
  • Exotische maaltijdsalade met Rundvlees

    Exotische maaltijdsalade met Rundvlees

    Exotische maaltijdsalade met Rundvlees

  • Exotische maaltijdsalade met Rundvlees

    Exotische maaltijdsalade met Rundvlees

    Exotische maaltijdsalade met Rundvlees

Oorspronkelijk geïnspireerd op een salade van spinazie, avocado en citroengras, en dan wat uitgebreid. Maar sta je in de supermarkt; geen citroengras! Dan wordt het extra spannend met basilicum. Smakelijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Genoeg basmatirijst voor 4 personen (+/- 300 gram)
1 teen knoflook
witte peper (liefst vers gemalen)
350-400 gram rundvleesreepjes

1 gele paprika
300 gram verse spinazie
1 komkommer
1 avocado
2-3 el gesnipperde verse basilicum

Dressing:
-1 bekertje crème fraîche (125 mL)
-3 el zoete sojasaus
-2 el citroensap
-witte peper en zout (liefst vers gemalen)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Voordat het echte werk met het wokken begint zet je de rijst op met precies genoeg water (3 kopjes water:2kopjes rijst) en snijd je de paprika in dunne reepjes. Pel verder de knoflook.

Bereidingswijze

Pers de knoflook en fruit deze op hoog vuur. Wok de rundvleesreepjes mee, schroei ze zo snel mogelijk dicht, zodat ze lekker mals blijven. Zorg dat alle stukjes vlees continu op het oppervlak van de pan liggen, en niet over elkaar, anders gaat het niet snel genoeg. Dit kan je bereiken door eventueel in porties te wokken. Haal het vlees uit de pan.

Wok de paprika heel even. Voeg vervolgens de spinazie toe, handvol voor handvol: Scheur de grootste spinazieblaadjes en knijp een keer in je blaadjes zodat je ze kneust. Wok de spinazie heel kort, hij gaart zelfs na als je stopt met wokken. Haal de groente uit de pan.

De rijst is nu ongeveer klaar. Schep op ieder bord een bolletje rijst. Leg het spinazie mengsel op de bol, en leg het vlees daarboven op.

Snijd de komkommer over de lengte in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de kwarten in zulke dunne repen dat je die om de bol rijst kan leggen. Snijd de avocado in kwarten en verwijder de schil. Snijd de kwarten vervolgens in plakjes en leg die tegen bol rijst aan, op de komkommerrepen. Verdeel de basilicum over de borden; een beetje op het vlees en een beetje over de komkommer.

Meng de ingrediënten voor de dressing en verdeel deze in hoopjes op de komkommerrepen.

Bron

Eigen idee

Serveertip

Welnu, de opmaak is duidelijk beschreven in het recept, je kan ook minder aandacht aan de opmaak besteden, dan ben je minder tijd kwijt.

Variatie:
-Mensen die wat meer te besteden hebben kunnen in reepjes gesneden biefstuk gebruiken.
-Vegetariërs kunnen het vlees weglaten en sesamzaad en cashewnoten wokken voordat je paprika toevoegd.
-Voor wat meer "bite" kan je de rijst met de paprika meewokken. Wok de spinazie dan niet mee want die wordt door te mngen met de warme rijst wel gaar genoeg.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten