1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Appeltaart
  5. Eenvoudige appeltaart met crumble

Eenvoudige appeltaart met crumble

Door: ruthbrock

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-09-2008

Ingrediënten 6 personen


VOOR HET DEEG / 180 gr. bloem + extra voor de bakvorm., / 90 gr., boter + extra voor invetten vorm/ 1 ei / 3 El. suiker / snufje zout /
VOOR DE VULLING - 1 kg stevige zure appels b.v boskoop / 1 El. boter / 3 el rietsuiker. VOOR DE CRUMBLE - 30 gr rietsuiker / 30 gr. bloem / 30 gr. boter / 30 gr. gemalen amandelen


Verder heb je nodig


Springvorm + koekenpannetje + plastic folie en deegroller / alum. folie / droge bonen of bakknikkers


We gaan het nu eens makkelijk doen en je zult merken dat dat ook erg lekker kan zijn.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwaremn op 180 graden c.

Bereidingswijze

Bak eerst de bodem - Doe hiervoor de bloem in een ronde kom en meng er de suiker en een snufje zout door. Voeg er de in blokjes gesneden koude boter bij en meng vlug met de vingertoppen tot een kruimelige massa. Roer er het losgeklopte ei door en kneed kort tot een bol. LAAT TENMINSTE EEN HALF UUR RUSTEN IN DE KOELKAST! Rol het deeg uit en bekleed er een beboterde en met bloem bestrooide springvorm mee. Bak de taartbodem blind , dus bekleed met aluminium folie en gevuld met droge bonen of bakknikkers. bak gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven van 180 graden C. Verwijder het vulsel en de folie en laat nog 5 min. verder bakken. Maak intussen de vulling klaar. Schil hiervoor de appels en snij ze in schijfjes. Bak ze in de boter en de rietsuiker op hoog vuur tot de suiker karameliseert. Laat een beetje afkoelen en vul er de taartbodem mee. Meng de ingredienten voor de crumble tot een korrelige massa en verdeel over de appels. Zet de taart terug in de voorverwarmde oven van 200 graden C. tot de crumble goudbruin is. Heerlijk met een dot slagroom.

Bron

Milozine.be



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top