Dadels gevuld met gekleurde amandelspijs

  • Marokkaans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-09-2008
  • Dadels gevuld met gekleurde amandelspijs

    Dadels gevuld met gekleurde amandelspijs

    Dadels gevuld met gekleurde amandelspijs

Het is Ramadan en 1 van de veelgegeten lekkernijen tijdens deze vastenmaand zijn dadels.
Meestal worden die geserveerd bij een lekkere kom Harira (Marokkaanse soep).
Je kunt ze echter ook heel goed vullen met b.v. roomkaas, kruidenkaas of, zoals in dit geval, met amandelspijs.

Deel dit recept

Ingrediënten
Mooie grote glanzende dadels, ontpit;
amandelspijs (of anders marsepein);
kleurstof naar keuze, groen of rood;
kristalsuiker;
oranjebloesemwater (toko of Turkse/Marokkaanse winkel).
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Deel de amandelspijs of de marsepein in 2 porties en meng er een paar druppels van de kleurstoffen doorheen.
Maak kleine rolletjes van de spijs of marsepein en vul daar de dadels mee.
Maak een stuk keukenrol of een doekje vochtig met oranjebloesemwater en bevochtig de dadels daar 1 voor 1 mee.
Rol de gevulde dadels dan meteen door de kristalsuiker en leg ze op een mooie schaal.

Bron

Mijn eigen weblog (zie bij "links" op deze pagina)

Serveertip

Zoals ik al schreef; heel lekker bij de Harira maar natuurlijk ook als onderdeel van de (mint-)theetafel.


Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten