1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. paling in het groen

paling in het groen

Door: helena7

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-09-2008

Ingrediënten 4 personen


500 gr paling, tijmpoeder, laurierblad, peper en zout, 50 gr spinazie (vers) , 50 gr zuring (vers), 50 gr boter, 5 dl witte wijn, peterselie,dragon en pimpernel(een kruid), 3 eierdooiers, en citroensap


Verder heb je nodig


Grote kook pan, garde


Paling in een groene saus, groene kruiden, zoals salie, peterselie, dragon , daarnaast spinazie en zuring, de saus wordt gebonden door middel van eierdooiers

Ontdek meer:

Voorbereiding

Paling schoonmaken en in moten snijden, de kruiden fijn hakken,

Bereidingswijze

De paling bestrooien met peper en zout, de tijm en het vergruisde laurierblad, spinazie en zuring fijnhakken, boter in de pan doen en daar de spinazie, zuring, peterselie, dragon en pimpernel bij doen, de moten paling erop leggen, de wijn erbij voegenen het gerecht aan de kook brengen op een laag pitje, 10 min laten koken, de moten uit de pan nemen en de saus binden met de losgeklopte eierdooiers, naar smaak een beetje citroensap, voor het opdienen de saus over de moten paling gieten , eet smakelijk

Serveertip

Vers stokbrood en een goed glas witte wijn maken het compleet

Bron

Van een belgiese smulpaap



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van helena7
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top