Indonesische soto soep

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 09-09-2008
  • Indonesische soto soep

    Indonesische soto soep

    Indonesische soto soep

als de kip gaar en geplukt is ....
is het verder gemakkelijk en erg lekker ,

salamat makan (eet smakelijk)

Deel dit recept

Ingrediënten
1 grote hele soepkip
1 grote pan water (ca. 3liter )
3 sotoblokken (1blok per liter)
1 verse tahoe
6 eieren
1 prei (wassen)
1/2 pond tauge
1/2 bosje selderij(wassen)
1pakje soeoen
1zakje gebakken fruituitjes
2 limoentjes (schijfjes )
zout en peper
sambaloelek (naar je eigen smaak)
1pak basmati rijst
6 eetlepels zonnebloemolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 grote soeppan
pan voor de eieren
soepborden

Voorbereiding

trek van de kip een stevige bouillon
kip er uit na ca. 2uur
kip ontbenen en het vlees plukken in kleine stukjes snijden en terug in de bouillon
de sotoblokken aanmaken met wat bouillon en aan de soep toe voegen
tahoe in kleine blokjes snijden , bakken in de olie en bij de bouillon voegen
eieren hard koken ,af laten koelen in stukjes snijden en afgedekt bewaren
tauge blancheren ,afspoelen met koud water ,uitlaten lekken en afgedekt bewaren
prei heel fijn snijden en afgedekt bewaren
selderij zeer fijn snijden en afgedekt bewaren
soeoen wellen (ca.10 min.)...
...afspoelen met koud water en afgedekt bewaren

de rijst koken

als alles gaar en klaar is de borden gaan vullen ...met :
een flinke schep rijst op het bord ,daarna een schepje prei , en soeoen , en de eieren , de tauge, de selderij ,en daar overheen de kokend hete bouillon
op smaak maken op het bord met zout en peper de sambal en limoenschijfjes en als laatste de gefruite uitjes

er eventueel komkommer en kroepoek erbij serveren



Bron

van een vriendin

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mikoo avatar
mikoo 02-09-2012

Wat heerlijk! Zelfs mijn dochtertje van 12 maanden smulde ervan. Mijn bouillon wilde alleen niet (op tijd) goed op smaak komen, dus heb jammer genoeg nog moeten smokkelen met tabletten. Maar, dit komt zeker vaker op tafel. Ook heel leuk voor mijn oudste om zelf zijn bord te mogen vullen met al het lekkers.

orphan avatar
orphan 12-09-2008

goed idee ,groetjes marianne.

theske avatar
theske 12-09-2008

Hmmm een van mijn moeders gerechten en mijn lievelings gerecht. Ik doe er ook nog schijfjes aardappel bij en maak het af met zoete ketjap!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten