Pasteitje met kipragout

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-09-2008
  • Pasteitje met kipragout

    Pasteitje met kipragout

    Pasteitje met kipragout

  • Pasteitje met kipragout

    Pasteitje met kipragout

    Pasteitje met kipragout

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
* 150 g kipfilet
* zout en versgemalen peper
* 250 ml kippenbouillon (van een tablet)
* 20 g boter
* 20 g bloem
* 8 champignons, in plakjes (of schijfjes uit een potje)
* 2 tl mosterd
* 2 el kerrie (of naar smaak)
* 2 el fijngehakte peterselie (vers of uit diepvries) of 2 tl gedroogde
* scheutje slagroom
* 2 bladerdeeg pasteibakjes (kant en klaar)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Verwarm de oven voor volgens de gebruiksaanwijzing voor de pasteibakjes.

Breng de bouillon aan de kook en pocheer de kip totdat deze gaar is. Schep ze uit de bouillon en snijd ze in blokjes.

Bereidingswijze

Zet de pasteibakjes in de oven en verwarm ze circa 8 minuten.

Smelt in een sauspan de boter. Roer met een garde de bloem door de boter tot een glad mengsel. Laat 1 minuut, al roerend, zachtjes pruttelen tot de bloem gaar is. Voeg dan, steeds roerend, bij beetjes de bouillon toe en roer tot een gladde saus.
Doe dan de mosterd, kerriepoeder, champignonplakjes en kipblokjes erbij .
Voeg de slagroom toe en dan de peterselie.
Breng op smaak met zout en peper.

Haal de pasteibakjes uit de oven en wip met behulp van een lepel het dekseltje uit het bakje. Schep de ragout in de bakjes en leg het dekseltje erbovenop.
Schep overgebleven ragout naast het bakje op het bord.
Dien meteen op.

Bron

Boodschappen

Serveertip

* Vervang de pasteibakjes door sneetjes geroosterd brood.
* Laat voor een slankere versie de slagroom achterwege.
* Wil je deze ragout als hoofdgerecht serveren?
Verdubbel dan de hoeveelheden en dien op met rijst of
aardappelpuree.
Lekker met doperwtjes.

NB: Ik heb zelf de hoeveelheid kipfilet verdubbeld en 1 liter bouillon,1 potje champignons, 30 gram bloem/boter en 2 el gebruikt en
daarna de saus gebonden met allesbinder.

Laatste reacties

liannekorteweg avatar
liannekorteweg 18-11-2016

erg lekker recept, ik heb een gefruit uitje toegevoegd en op smaak gemaakt met bouillonpoeder (kip)

knorkokkie77 avatar
knorkokkie77 02-01-2015

Erg lekker! nog een gefruit uitje en knoflook toegevoegd Ga ik zeker vaker op tafel zetten

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten