1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Pasteitje met kipragout

Pasteitje met kipragout

  • , Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-09-2008

Ingrediënten 2 personen


* 150 g kipfilet
* zout en versgemalen peper
* 250 ml kippenbouillon (van een tablet)
* 20 g boter
* 20 g bloem
* 8 champignons, in plakjes (of schijfjes uit een potje)
* 2 tl mosterd
* 2 el kerrie (of naar smaak)
* 2 el fijngehakte peterselie (vers of uit diepvries) of 2 tl gedroogde
* scheutje slagroom
* 2 bladerdeeg pasteibakjes (kant en klaar)



Pasteitje met kipragout
Pasteitje met kipragout
Pasteitje met kipragout
Pasteitje met kipragout
Pasteitje met kipragout
Pasteitje met kipragout
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Verwarm de oven voor volgens de gebruiksaanwijzing voor de pasteibakjes.

Breng de bouillon aan de kook en pocheer de kip totdat deze gaar is. Schep ze uit de bouillon en snijd ze in blokjes.

Bereidingswijze

Zet de pasteibakjes in de oven en verwarm ze circa 8 minuten.

Smelt in een sauspan de boter. Roer met een garde de bloem door de boter tot een glad mengsel. Laat 1 minuut, al roerend, zachtjes pruttelen tot de bloem gaar is. Voeg dan, steeds roerend, bij beetjes de bouillon toe en roer tot een gladde saus.
Doe dan de mosterd, kerriepoeder, champignonplakjes en kipblokjes erbij .
Voeg de slagroom toe en dan de peterselie.
Breng op smaak met zout en peper.

Haal de pasteibakjes uit de oven en wip met behulp van een lepel het dekseltje uit het bakje. Schep de ragout in de bakjes en leg het dekseltje erbovenop.
Schep overgebleven ragout naast het bakje op het bord.
Dien meteen op.

Serveertip

* Vervang de pasteibakjes door sneetjes geroosterd brood.
* Laat voor een slankere versie de slagroom achterwege.
* Wil je deze ragout als hoofdgerecht serveren?
Verdubbel dan de hoeveelheden en dien op met rijst of
aardappelpuree.
Lekker met doperwtjes.

NB: Ik heb zelf de hoeveelheid kipfilet verdubbeld en 1 liter bouillon,1 potje champignons, 30 gram bloem/boter en 2 el gebruikt en
daarna de saus gebonden met allesbinder.

Bron

Boodschappen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jose_l_


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jose_l_
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top