geconfijte uien/ appelchutney

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-09-2008
  • geconfijte uien/ appelchutney

    Geconfijte uien/ appelchutney

    Geconfijte uien/ appelchutney

geconfijte uien en appelchutney

Deel dit recept

Ingrediënten
2uien,3a4lepels olijfolie.4eetl.rode wijnazijn, 2dl.port,enkele takjes tym ,dragon snufje suiker .. . .voor de chutney 2stevige appels,ui 2eetl.appelazijn,50gr.suiker ,1eetl.gemberpoeder,1eetl.kaneel.1teentje knoflook 1dl.water,snufje zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pannetje/mes

Voorbereiding

uien in ringen snijden...appels in stukjes ui fijn snipperen knoflook snipperen

Bereidingswijze

stoof de uien in de olijfolie tot ze licht kleuren,suiker er bij en op een laag vuurtje karameliseren.blus het met de wijnazijn en de port de kruiden er bij ,en laat het 1uurtje stoven.de appelchutney doe de appels,ui,knoflook kruiden en het water in een pannetje,enlaat op een zacht vuurtjeaan de kook komen, roer regelmatig de chutneytot het de gewenste dikte heeft

Serveertip

deze chutney/en geconfijte uien smaken heerlijk bij wild en wild pate

Laatste reacties

Chemistrylicious avatar
Chemistrylicious 07-12-2012

Leuk recept ga ik maken. Dank

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten