1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Gehakt
  6. Paksoi met rijst en gehakt

Paksoi met rijst en gehakt

Paksoi met rijst en gehakt
Paksoi met rijst en gehakt
  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-09-2008
Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 2 personen


200 gram rijst
400 gram paksoi
1-2 teentjes knoflook
1 eetlepel (Thaise roerbak)olie
150 gram gehakt
50 gram cashewnoten
zout
1 eetlepel ketjap manis


Bereidingswijze

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Was de paksoi en snij de groente in reepjes.

Pel de knoflook en hak deze fijn.

Verhit de olie in een wok.

Bak de knoflook even in de olie en voeg het gehakt toe.

Bak het gehakt rul.

Bak de paksoi al omscheppend mee tot de groente is geslonken.

Schep de ketjap, de cashewnoten en de rijst door het groentemengsel.

Voeg naar smaak zout toe.

De rijst kun je ook apart serveren.

Serveertip

Vegetarische variatie: vervang het gehakt door (Oosterse) quornstukjes of door in ketjap gemarineerde blokjes tahoe.

Bron

Op internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ladysuici


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ladysuici
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top