strandsalade

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deze rijstsalade heb ik gepikt uit de nrc-next, wilde het graag met jullie delen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
275 gr basmatirijst
150 gr walnoten
2 kleine komkommers
1 bosje dille
3 cm verse gemberwortel, geraspt
1 teentje knoflook
1 el rodewijnazijn
1 el japanse sojasaus
3 el olijfolie
75 gr rozijnen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan, koekenpan, grote kom

Voorbereiding

Kook de rijst gaar en laat afkoelen. Rooster de walnoten in een koekenpan.

Bereidingswijze

Halveer de komkommers en schep met een theelepel de zaadlijsten eruit. Hak de dille fijn. Meng de geraspte gemberwortel met het geraspte knoflookteentje. Klop een dressing van de geraspte gember, knoflook, azijn, sojasaus, olijfolie en zout en peper naar smaak. Meng de afgekoelde rijst, komkommer, dille, walnoten, rozijnen en dressing door de salade

Bron

nrc-next (Janneke Vreugdenhil)

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mgoosens avatar
mgoosens

Doorsturen

Home Recepten