1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Rijstsalade
  6. strandsalade

strandsalade

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-09-2008

Ingrediënten 4 personen


275 gr basmatirijst
150 gr walnoten
2 kleine komkommers
1 bosje dille
3 cm verse gemberwortel, geraspt
1 teentje knoflook
1 el rodewijnazijn
1 el japanse sojasaus
3 el olijfolie
75 gr rozijnen


Verder heb je nodig


Kookpan, koekenpan, grote kom


Deze rijstsalade heb ik gepikt uit de nrc-next, wilde het graag met jullie delen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de rijst gaar en laat afkoelen. Rooster de walnoten in een koekenpan.

Bereidingswijze

Halveer de komkommers en schep met een theelepel de zaadlijsten eruit. Hak de dille fijn. Meng de geraspte gemberwortel met het geraspte knoflookteentje. Klop een dressing van de geraspte gember, knoflook, azijn, sojasaus, olijfolie en zout en peper naar smaak. Meng de afgekoelde rijst, komkommer, dille, walnoten, rozijnen en dressing door de salade

Dit recept is te vinden in:

Bron

Nrc-next (Janneke Vreugdenhil)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mgoosens


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mgoosens
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top