200gr fijne erwtjes (diepvries)
veldsla
75gr fetakaas
handvol muntblaadjes
50gr sluimererwten
1 ui in fijne ringen gesneden
35gr ruw gehakte pistache noten
Voor de dressing:
1 koffielepel rode wijnazijn
1 koffielepel honing
2 koffielepel dijon mosterd
enkele eetlepels olijfolie
Heel lekker slaatje van erwtjes en fetakaas, heb dit recept gezien op tv en heb een paar aanpassingen gedaan. Verrassend lekker bij bijvoorbeeld bbq en gourmet. Indien men eens een ander slaatje wil is dit het ideale.
Erwten en sluimererwten blancheren, en goed laten uitlekken
veldsla wassen en droog zwieren
sluimererwten in sliertjes snijden
ui glazig bakken niet laten verkleuren
De helft van de sla in een kom doen, helft van de erwtjes erop alsook de helft van de sluimererwten. Dan de helft van de feta kaas hierover verbrokkelen, een gedeelte van de fijngesneden munt en helft van de noten. eventueel wat zout en gemalen zwarte peper er op doen. Dan terug sla, erwten, kaas, munt en noten.
hierop de gebakken uiringen verdelen en afwerken met de dressing.
dressing:
azijn, honing en mosterd goed mengen aanlengen met olijfolie, mag niet te dik zijn.
Heerlijk bij BBQ, Gourmet, fondue en steengrill.