Tiramisu

  • Italiaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-08-2008

Traditionele Tiramisu. Volgens oud recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
ξ 299 gram savoiardi (italiaans lange vingers)
ξ 4 grote koppen espresso koffie
ξ 6 eetlepels suiker
ξ 250 gram mascarpone
ξ 3 borrelglaasjes likeur naar smaak (amaretto bij voorkeur, marsala, tia maria)
ξ 6 eieren
ξ Snufje zout
ξ Cacao poeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Garde / mixer, grote schaal, koffiezetapparaat, eieren-splitser

Voorbereiding

Je zet de koffie. Je giet de koffie samen met de likeur in 1 grote kom. (Verder laten we dit even rusten)

Bereidingswijze

Je scheidt de eieren van dooier en wit. Het eiwit moet echt zuiver blijven.
Klop de met de mixer de eierdooiers met de suiker `cremig.`
Voeg de mascarpone toe en je moet goed mixen.
Nu gaan we het eiwit en het snufje zout MET DE HAND kloppen(een garde), tot het schuimig is.
Maak een mengsel van de dooiers (met suiker) en de eiwit (met zout).
Neem een schaal, en bedek de bodem met wat mengsel.
(nu de espresso koffie weer.) Doe de lange vingers net even kopje onder in het espresso/likeur-mengsel en bedek daarmee de bodem. Leg hierover weer een laag mengsel van de eieren en bestrooi het met cacao-poeder. Leg hierop weer een laagje met `gedrenkte` lange vingers, eroverheen gaat een mengsel van de eieren en je maakt het af met cacaopoeder.

Zet de schaal nu minimaal 2 uur in de koelkast.
Voor het opdienen nog even wat (extra en verse) cacao poeder eroverheen strooien

Bron

Eigen recept.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

natuurtje avatar
natuurtje 28-10-2008

mmm tiramisu! lol MET DE HAND kloppen! heb ik eindelijk een mixer ;)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten