Thaise pompoensoep

  • Thais, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-08-2008

Mag het een keer wat anders zijn? Deze zoete, romige pompoensoep met een `twist` staat in een mum van tijd op tafel.

Maak de soep bij voorkeur met een zgn. Flespompoen (dik van onderen, smal van boven). Ze zijn meestal te verkrijgen bij de Jumbo of anders misschien bij de toko of op de markt. Vermijd het gebruik van een reguliere pompoen, want de smaak is echt ondergeschikt aan die van de Flespompoen.

Citroengras kun je vers kopen (gebruik dan alleen het witte stuk en snijd de wortel eraf) of in een potje van Conimex. Persoonlijk vind ik vers lekkerder.

Niet iedereen houdt van een wat pittige soep. Gebruik anders maar één pepertje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 el olijfolie
1 el boter
1 teentje knoflook
4 sjalotjes
2 kleine rode pepertjes
1 el citroengras (Conimex)
500 ml kippenbouillon
500 g flespompoen
1 aardappel
1 blikje kokosmelk
1 el verse basilicum
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote pan
Staafmixer, blender of keukenmachine

Voorbereiding

Schil de pompoen en aardappel en snijd ze in grove blokjes.
Verwijder de zaadjes uit de pepertjes en snipper ze.
Snipper de sjalotjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie en de boter in de pan en fruit de knoflook, sjalotjes, pepertjes en citroengras aan. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Voeg de pompoenblokjes en aardappel toe en laat het geheel onder af en toe roeren in ongeveer 20 minuutjes garen. Pureer de soep en voeg daarna de kokosmelk toe. Strooi er gescheurde basilicumblaadjes over en serveer uit.

Bron

Thaise kookworkshop in Australië

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

janbroekert avatar
janbroekert 24-11-2019

Een blikje kokosmelk is in dit geval niet zo'n ffijne omschrijving, inhoudsmaat was beter geweest.

reflexxo avatar
reflexxo 30-10-2017

Deze soep viel goed in de smaak, in de basis heb ik zoete aardappelen gebruikt. verder aan het einde kokosmelk naar smaak toegevoegd en met water soep op gewenste dikte gebracht. de suggestie hieronder om gember toe te voegen was prima.

smivla avatar
smivla 20-08-2017

Ik probeer het nog een keer met een half blik kokosmelk en circa 300 ml water meer, want dit recept heeft zeker potentie.

irisdekok avatar
irisdekok 14-06-2016

Hier ook favoriet, al vaak gemaakt, dank je wel :)

Lekkeregerechten avatar
Lekkeregerechten 11-04-2016

Blijft favoriet!

tweety48 avatar
tweety48 28-02-2015

Net gemaakt, ik heb er nog wat verse gember, preinen kip bij gedaan...... Heerlijk, ik laatbde soep staan voor morgen, ik verwacht dat het dan nog lekkerder is

duena avatar
duena 11-12-2014

Al jaren dé favoriete herfstsoep hier. Ik serveer er altijd een bakje kroepoek en/of cassave bij. Sommigen in ons gezin vinden kroepoek erbij heel lekker, anderen houden van de wat pittigere smaak van cassave.

margreethh avatar
margreethh 22-10-2014

Heerlijk soepje! bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten