Thaise pompoensoep

  • Thais, Soep
  • 20-30 min.

Mag het een keer wat anders zijn? Deze zoete, romige pompoensoep met een `twist` staat in een mum van tijd op tafel.

Maak de soep bij voorkeur met een zgn. Flespompoen (dik van onderen, smal van boven). Ze zijn meestal te verkrijgen bij de Jumbo of anders misschien bij de toko of op de markt. Vermijd het gebruik van een reguliere pompoen, want de smaak is echt ondergeschikt aan die van de Flespompoen.

Citroengras kun je vers kopen (gebruik dan alleen het witte stuk en snijd de wortel eraf) of in een potje van Conimex. Persoonlijk vind ik vers lekkerder.

Niet iedereen houdt van een wat pittige soep. Gebruik anders maar één pepertje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 el olijfolie
1 el boter
1 teentje knoflook
4 sjalotjes
2 kleine rode pepertjes
1 el citroengras (Conimex)
500 ml kippenbouillon
500 g flespompoen
1 aardappel
1 blikje kokosmelk
1 el verse basilicum
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 317,65 kcal
Koolhydraten 17,00 g
Eiwitten 4,79 g
Vetten 24,84 g
Benodigdheden
Grote pan
Staafmixer, blender of keukenmachine

Voorbereiding

Schil de pompoen en aardappel en snijd ze in grove blokjes.
Verwijder de zaadjes uit de pepertjes en snipper ze.
Snipper de sjalotjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie en de boter in de pan en fruit de knoflook, sjalotjes, pepertjes en citroengras aan. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Voeg de pompoenblokjes en aardappel toe en laat het geheel onder af en toe roeren in ongeveer 20 minuutjes garen. Pureer de soep en voeg daarna de kokosmelk toe. Strooi er gescheurde basilicumblaadjes over en serveer uit.

Bron

Thaise kookworkshop in Australië

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

peterarkesteijn avatar
peterarkesteijn

Doorsturen

Home Recepten