Gepocheerd ei

  • 0-10 min.

Een handige tip voor het pocheren van een ei, gestolen van Gordon Ramsay: op deze manier houdt je ei een goede vorm!

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
1 ei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan

Voorbereiding

Breng het water aan de kook in de pan,
breek het ei in een schaaltje, zorg dat de dooier heel blijft (je kunt het ook direct in de pan gooien, maar breekt de dooier dan zit je met allemaal rotzooi in het kokende water)

Bereidingswijze

Roer met een spatel zacht rondjes in de pan zodat een soort draaikolk ontstaat. Laat vervolgens rustig het ei aan de rand van de pan vallen. Kook voor 2 minuten en klaar is je ei!

Serveertip

Ach ja, wat je allemaal wel niet kunt doen met een gepocheerd ei: bij een English breakfast, Chinees gerecht of als verfijnd voorgerecht met kwarteleitjes...

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Doorsturen

Home Recepten