1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. worteltaart

worteltaart

Door: tantefrans

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-08-2008

Ingrediënten 10 personen


250ml olijfolie, 4 eieren, 250 gram rietsuiker, 250 gram zelfrijzend bakmeel, 150 gram walnoten,500gram wortelen, kaneel, zout


Verder heb je nodig


Oven, rasp, garde,spatel of houten lepel


Worteltaart

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wortelen raspen en de walnoten fijnhakken

Bereidingswijze

Doe de olijfolie in een kom en klop er met de garde de eieren door en dan de suiker, voeg ruim kaneel toe en een eetlepel zout. Voeg beetje bij beetje het meel toe en blijf kloppen tot een smeuïg geheel. Spatel dan de noten en de wortelen erdoor. Giet dit in een met olie bestreken springvorm (24 cm) en plaats in midden van de oven (180`) baktijd 1.30 uur Koud serveren

Serveertip

Heerlijk met crème fraîche of geklopte slagroom

Bron

Tante Frans



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tantefrans
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top