Frittata di maccheroni (pasta omelet)

  • Italiaans, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-08-2008

Pasta omelet (frittata di maccheroni). Vegetarisch• Italiaans.

`Begin tegen een willekeurige Italiaan over frittata di maccheroni (pasta omelet), en hij krijgt een gelukzalige blik in zijn ogen en begint te stralen. Veel Italianen kregen dit vroeger mee naar school als tussendoortje, en je kunt er prima overgebleven pasta in verwerken. Er werd geen eten verspild, en velen vonden de frittata met eieren voedzamer en lekkerder dan de pasta met saus die ze de dag ervoor als avondeten hadden gegeten. Ook perfect voor een picknick, en koud net zo lekker als warm.` - Nikko Amandonico

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Una bella spaghettata van Nikko Amandonico.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
ingrediënten:
• 500 g spaghetti of vermicelli
• 2 eetlepels olijfolie
• 500 g gepelde tomaten, verse of uit blik, in grote stukken
• 5 eieren
• 100 g pecorino of Parmzezaanse kaas, versgeraspt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de pasta: breng 5 liter water in een grote pan met deksel aan de kook. Voeg 5 eetlepels zout toe als het water kookt en leg het deksel er weer op. Doe de pasta erin en schep hem om, zodat de pasta niet aan elkaar kleeft. Doe 1 of 2 eetlepels olijfolie door het kookwater, zodat hij niet aan elkaar blijft kleven tijdens het afkoelen. Kook de pasta al dente en laat de pasta goed uitlekken in een vergiet, laat hem afkoelen en zet hem in de koelkast. Breng de stukken tomaat met 1 eetlepel olijfolie en zout naar smaak aan de kook. Laat de tomaten inkoken tot een dikke saus. Zet de saus apart en laat hem afkoelen. Klop de eieren los met de kaas, een snufje zout en zwarte peper. Doe de pasta, tomatensaus en het eimengsel in een grote schaal. Verwarm de rest van de olijfolie in een diepe koekenpan en schep het pastamengsel erbij; druk het aan met een spatel, zodat het zo compact mogelijk wordt. Bak het geheel op een middelhoog vuur in 10 tot 15 minuten; er moet een behoorlijke korst op de onderkant komen. Schep de omelet op een bord als hij aan de onderkant klaar is, doe hem vervolgens weer in de koekenpan en bak ook de andere kant 10 tot 15 minuten.

Serveertip

Schep de omelet op een bord en laat hem enigszins afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Flashwar avatar
Flashwar 30-05-2018

Ik heb de frittata verschillende keren geprobeerd maar ik ben geen fan geworden. Helaas, ik vind het erg deeg-achtig en flauw.

rmees avatar
rmees 21-11-2013

Leuk recept!. Ik ben (nog) geen superheld in de keuken, maar het is mij gelukt. Ik heb het een keer met spaghetti en een keer met vermicelli gemaakt. Het laatste is veel `luchtiger`. De eerste keer had ik er bewust minder zout aan toegevoegd, maar dan smaakt het heel flauwtjes. Mag best wel pittig smaken. Bedankt

angeline1974 avatar
angeline1974 13-03-2012

gaan we zeker een keer proberen

Judith86 avatar
Judith86 25-01-2012

Super, nooit meer pasta weggooien en een heerlijk recept! Bedankt!

swampie1 avatar
swampie1 19-10-2011

he Annie,volgende dag als fritata verwerken?Lieve schat dit is al een fritata

JieJie avatar
JieJie 19-10-2011

Ja, lijkt mij ook erg lekker. Bedankt voor het recept! Groeten van Jie Jie

annieov avatar
annieov 19-10-2011

Ik doe het met spaghetti. Teveel maken,rest in de koelkast.Volgende dag als fritata verwerken. Dat kost je je vingers. Gr. Annie

jake3 avatar
jake3 24-06-2010

Dit klinkt heerlijk. Probeer ook deze oven omelet eens die ik vond op www.hetrozehuis.nl.

jack147 avatar
jack147 30-05-2010

Na het lezen begin ik al lekere honger te krijgen Gr Jack

ruthbrock avatar
ruthbrock 01-10-2009

proficiat met je lekkere dagrecept. liefs ruth

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten