Hutspot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-08-2008

Hutspot anders bereid, door het bakken van de uien en wortelen krijgt de hutslpot een heerlijke smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zak kant en klare hutspot, 5 gekookte aardappelen, 2 kruidenbouillonblokjes, 2 groentenbouillonblokjes, beetje olie om te bakken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer

Voorbereiding

Aardappelen koken, als je van aardappelen houdt mogen het er natuurlijk ook meer zijn!

Bereidingswijze

Olie in de pan doen en de uien uit de zak op een hoog vuur aanbraden. De wortelen er bij doen en ook even meebakken. Vuur lager zetten en 4 bouillonblokjes er bij doen. Wortelen koken tot ze gaar zijn, af en toe even roeren, zodat de bouillonblokjes door het water van de groente oplossen. Evt. een beetje water toevoegen, zodat ze beter oplossen. Als de wortelen wat zachter geworden zijn, de pan van het vuur halen en met de staafmixer fijn maken (kan ook met een stamper of een vork, maar dan duurt het wat langer) niet te fijn pureren, dan wordt het babyvoeding!!! De gekookte aardappelen er door heen mixen.

Bron

zelf bedacht

Serveertip

Heerlijk met gehaktballen, hamburgers en draadjesvlees

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

tom62 avatar
tom62 08-10-2017

Vandaag de hutspot gemaakt. Precies wat Jpbhaan zei, dit is hutspot voor mensen die gewone hutspot niet lekker vinden! Helemaal niet slecht, maar staat toch wel ver van de gewone hutspot smaak. (Heb overigens maar 1,5 bouillon blokje gebruikt en toen was het al zout genoeg) Ik hou het toch op de traditionele manier koken en met 'n theelepeltje nootmuskaat en peper erbij.

Jpbhaan avatar
Jpbhaan 03-11-2016

Ik vind hutspot nooit lekker, maar dit recept wel. Ik heb het nu voor de tweede keer gemaakt maar heb wel de helft van de bouillionblokjes gebruikt want ik vond het te zout naar mijn smaak. Ik ga dit zeker nog vaker maken want het is ook nog eens lekker goedkoop ; )

lageveld avatar
lageveld 14-01-2011

Dit klinkt zo erg basis dat ik het gewoon MOEST proberen. Had plotseling zin in hutspot voor 1 persoon :) Omdat ik al zo``n 40 jaar op zoek ben naar een ultieme jeugd(smaak)herinnering heb ik al veel varaties geprobeerd. Ik moest dus wel op mijn handen gaan zitten om niet toch stiekum wat extra toevoegingen te doen, maar blij dat ik het niet gedaan heb. Erg lekker en stukken beter dan veel van mijn eerdere brouwsels. Eenvoud loont dus weer eens. Wel heb ik tijdens het aanbakken/garen van de groente een klontje boter toegevoegd en iets later wat water. Zwakke punten: kant en klaar hutspotpakket.. Waarom niet gewoon ui + wortel ? Verhouding ongeveer 1,2,3 (volume ui,wortel,aardappel). Bouillon blokjes: Oppassen, het wordt al snel te zout en dat is nu eenmaal makkelijker toe te voegen dan er uit te halen. En inderdaad, vergeet de mixer. Gewoon stampen of prakken. Laatste tip: zoals bij veel van dit soort gerechten, afgekoeld en later opgewarmd.. het wordt alleen maar beter. Hoe dan ook, bedankt voor het idee.

palders avatar
palders 21-10-2010

Super lekker! Vanavond maak ik het weer. Bedankt voor je variatie. Smakelijke groet, Patries

salzburg avatar
salzburg 10-09-2008

Lijkt me een lekkere variant op het bekende thema. ik ga het proberen, alleen zou ik de mixer bij de aardappels weglaten en een stamper of aardappel pers gebruiken. anders loop je het risico op behangplaksel in plaats van een lekkere aarappelpuree. Anna van Salzburg

theske avatar
theske 27-08-2008

Toprecept! Om het een romig tintje te geven is het misschien lekker om er creme fraiche aan toe te voegen ;-))

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten