Hutspot

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Hutspot anders bereid, door het bakken van de uien en wortelen krijgt de hutslpot een heerlijke smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zak kant en klare hutspot, 5 gekookte aardappelen, 2 kruidenbouillonblokjes, 2 groentenbouillonblokjes, beetje olie om te bakken
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 168,15 kcal
Koolhydraten 25,54 g
Eiwitten 3,41 g
Vetten 4,61 g
Benodigdheden
staafmixer

Voorbereiding

Aardappelen koken, als je van aardappelen houdt mogen het er natuurlijk ook meer zijn!

Bereidingswijze

Olie in de pan doen en de uien uit de zak op een hoog vuur aanbraden. De wortelen er bij doen en ook even meebakken. Vuur lager zetten en 4 bouillonblokjes er bij doen. Wortelen koken tot ze gaar zijn, af en toe even roeren, zodat de bouillonblokjes door het water van de groente oplossen. Evt. een beetje water toevoegen, zodat ze beter oplossen. Als de wortelen wat zachter geworden zijn, de pan van het vuur halen en met de staafmixer fijn maken (kan ook met een stamper of een vork, maar dan duurt het wat langer) niet te fijn pureren, dan wordt het babyvoeding!!! De gekookte aardappelen er door heen mixen.

Bron

zelf bedacht

Serveertip

Heerlijk met gehaktballen, hamburgers en draadjesvlees

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hadeoo avatar
hadeoo

Doorsturen

Home Recepten