Kaaskoekjes
- Nederlands, Banket
- 0-10 min.
Heerlijke kaaskoekjes in een handomdraai! Onverwachts visite en niets in huis? Ineens een gekke creatieve kookbui en wil je je gezin net iets extra`s serveren bij de soep? Lees dan verder!
Ingrediënten
- Plakjes kant-en-klare roomboter bladerdeeg uit de diepvries- Belegen geraspte kaas
- Zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1806,00 kcal |
Koolhydraten | 108,00 g |
Eiwitten | 81,20 g |
Vetten | 111,60 g |
Voorbereiding
Haal de plakjes bladerdeeg van elkaar af en laat ze ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de overige ingrediënten klaar.
Bereidingswijze
1. Snij of druk leuke figuurtjes uit. Voor kaasstengels: snij strookjes van ongeveer 2 cm dik en draai deze 2 of 3 keer.
2. Besprenkel de figuurtjes met wat zout.
3. Strooi wat geraspte kaas over het geheel en druk deze nog even zachtjes aan.
4. Zet de oven op 200 graden en bak de koekjes tot ze mooi goudbruin worden. (ongeveer 10 minuten)
Serveertip
Heerlijke kaaskoekjes, maar je kunt de kaas ook vervangen door bijv. maanzaad of sesamzaad. Ook leuk om een keer uit te proberen is om de kaas te vervangen voor provençaalse kruiden o.i.d.
De kaaskoekjes doen het ook ontzettend leuk als zelfgemaakte croutons in de soep! Maar maak ze dan wel wat kleiner! Eet smakelijk!