Romige venkelsoep

  • Vegetarisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.

Een heerlijke soep, vrij neutraal van smaak dus met verschillende hoofdgerechten te combineren

Deel dit recept

Ingrediënten
1 grote venkelknol
1 prei
2 knoflookteentjes
1 ui
250 ml crème fraîche of kookroom
2 groentebouillontabletten
750 ml water
parmezaanse of oude kaas (geeft die lekker bite, kies een sterke kaas naar eigen voorkeur)
wit stokbrood
olijfolie
zout, peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 2011,87 kcal
Koolhydraten 188,34 g
Eiwitten 59,53 g
Vetten 106,04 g
Benodigdheden
Soeppan, staafmixer, grill, eventueel knoflookpers

Voorbereiding

Snijd de venkel in blokjes, pers de knoflook, snipper de ui en snijd de prei in ringen.
Neem 1/2 van één van de geperste knoflooktenen en meng met olijfolie, zout en peper. Zet het mengsel even aan de kant.

Bereidingswijze

Verhit olijfolie in de pan en voeg knoflook en ui toe, fruit deze een paar minuten. Voeg de venkel toe en verhit deze op lager vuur voor ongeveer 5 minuten. Voeg 750 ml kokend water, de prei, bouillontabletten (verkruimeld) en crème fraîche toe. Laat het geheel 10 minuten koken.
Zet ondertussen de grill aan en snijd 4 stukjes van het stokbrood af (1 per persoon). Besmeer de bovenzijden met de knoflook-olijfolie en beleg dit met de kaas naar keuze.
Pureer nadat de kooktijd is verstreken de soep. Leg de croutons-in-spé onder de grill. Breng de soep op smaak met zout en peper.

Bron

Een beetje van ah.nl en een beetje van mezelf

Serveertip

Schep de soep in de borden, haal de croutons uit de oven en plaats in het midden van de soep. Strooi wat gerapte kaas in een rondje om de crouton heen. Et voilà! Bon appetit!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Doorsturen

Home Recepten