Vietnamese pasteitje (Ram Cuon)

  • Aziatisch, Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 22-08-2008

Verschil met de loempia is dat het ook weleens in de oven gebakken is. Daardoor is het minder vet. Het kan ook gefrituurd worden. Bij voorkeur gebruikt men rijstpapier als vel. Dit is gemaakt van rijstpasta en is erg dun.

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gram vers gepelde garnalen, 75 gram mager varkensvlees, 2 lenteuitjes gesnipperd, 2 teentjes knoflook uitgepers, 2 theelepels nuoc mam (Vietnamese vissaus), 2 theelepels (chinese) tomatensaus, 2 theelepels sesamolie, 1 ei losgeroerd, zout, 8 velletjes rijstpapier, 1 eetlepel olie.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

hak de garnalen zeer fijn.
Doe dit ook bij het varkensvlees.
Meng dit goed door elkaar.
Voeg toe voorjaarsui, knoflook, nuoc mam, tomatensaus, olie, 2 eetlepels losgeroerd ei, en een beetje zout.
Schep alles goed door elkaar.

Verwarm de oven op 225 graden

Bereidingswijze

Leg de velletjes rijstpapier uit op de aanrecht.
Doe een schepje van dit mengsel op dit velletje.
Smeer 2 aanliggende randen in met het overige ei.
Vouw de tegenoverliggende hoek naar binnen tot het ingesmeerde eigeel. Klap het randje met ingesmeerde eigeel erover.
Nu hebben we een driehoek.
Doe dit ook met de overige velletjes.
Bestrijk de pasteitjes met olie.
Je kan deze pasteitjes frituren of in oven bakken.




Serveertip

Serveer met Vietnamese dipsaus, met sambal of zoete chilisaus

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

adeline_a avatar
adeline_a 23-10-2012

Lijkt me heerlijk Inge. Bedankt voor het recept! Groetjes van Adeline

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 28-08-2008

Nu heb ik dit recept en je twee sausjes meegenomen. Ik ben eens benieuwd hoe me dit lukt. Als ik het gemaakt heb zal ik het je laten weten.....Bedankt.....Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten