1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Indonesische Kerrie Kip

Indonesische Kerrie Kip

Door: salzabarzanne

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-08-2008

Ingrediënten 2 personen


Voor de saus: 2 gr uien, 1 teen knoflook, 4/5 kemiri noten( walnoot mag ook), blikje kokosmelk, sambal, kerrypoeder, vetsin.

*orgineel gebruiken wij Massala ipv de normale kerriepoeder.


Verder heb je nodig


Pan met vergiet, Vijzel of rasp


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uien raspen, noten wijzelen en teentje knoflook persen.

Bereidingswijze

Voor de saus: fruit in zonnebloemolie de knoflook, ui en noten glazig.Voeg 1tlp sambal toe en fruit deze nog even mee.

Voeg de kokosmelk toe en 2/3 tlp kerriepoeder, laat deze 10 minuten doorkoken,Voeg 1 kleine tlp vetsin(natuurlijke smaakversterker)toe.De saus mag een mooie gele iets rode kleur hebben.

Snij de kipfilet in stukken en voeg deze aan de saus
10 min langzaam laten sudderen.

Serveertip

Met rijst en Surinaamse boontjes.

* voor kinderen kun je makelijk suiker, ananas of perzik toevoegen

Bron

Kookschriftjes van Pap



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van salzabarzanne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top