1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Watergruwel
  6. WATERGRUWEL

WATERGRUWEL

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-08-2008

Ingrediënten


300 ml water
120 ml bessensap
35 g krenten en rozijnen
25 g suiker
25 g vluggort
stukje citroelschil (geel)
kaneelstokje (3 cm)



Koude nagerechten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook in een kookpan het water, de bessensap, de suiker, citroenschil en kaneel voor 10 minuten en zeef vocht door een bolzeef.
2. Kook gort op een zacht vuur in het vocht gaar. (gort is gaar als jij het fijn kan wrijven tussen duim en wijsvinger)
3. Voeg op het laaste moment de gewassen krenten en rozijnen toe en laat ze kort meekoken. (in totaal zo 15 min.)
4. Zonodig iets bijbinden met aardappelmeel.
5. Laat de watergruwel afkoellen terwijl jij 2 X roeren om vlies te verwijderen.
6. Serveer watergruwel in een glazen schaal.

Bron

Culinaire Vakschool Groningen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wegrestaurant


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wegrestaurant
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top