1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Pot au feu

Pot au feu

Door: aradia13

  • Frans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-08-2008

Ingrediënten 5 personen


500 gram Frambozen uit de diepvries
200 gram Suiker
200 ml water
200 gram verse rode vruchtjes (aalbessen, aardbeien etc.)
1 bak roomijs
5 plakken bladerdeeg
poedersuiker


Verder heb je nodig


Een taps toelopend of recht ovenbestendig potje (bijv. een klein soufflépotje).

Pot au feu
Pot au feu

Van het televisieprogramma `Smaken Verschillen` (recept van liesbeth).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet je diepvriesframbozen(=goedkoper) in een pannetje samen met veel suiker en water op het vuur. Laat lekker sudderen en mix dan fijn met de staafmixer. Giet de coulis in een zeef en zeef de kleine pitjes er zo uit. `Help` de coulis eventueel met doorstromen door met een pollepel in het zeefje te roeren. Wat overblijft, is een prachtige gladde frambozencoulis.

Verwarm je oven op ca. 200 graden.

Bereidingswijze

Neem per persoon een taps toelopend of recht ovenbestendig potje (bijv. een klein soufflépotje).

Vul dit potje met één à twee bollen roomijs, de verse rode vruchtjes en de frambozencoulis. Dek het potje af met bladerdeeg, druk heel goed de zijkanten aan en zorg dat er geen gaatjes in het deeg komen. Zet de potjes in de oven en wacht totdat het bladerdeeg mooi rond bol staat en bruin is. Haal niet te vroeg uit de oven, er is niets viezer dan ongaar bladerdeeg.

Serveertip

Strooi poedersuiker over het bladerdeeg en serveer de potjes op een bord met eventueel een takje munt voor de kleur!

Bron

Www.smakenverschillen.nl



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aradia13
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top