1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Roti
  5. Roti Pannekoekjes

Roti Pannekoekjes

  • Surinaams,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-08-2008

Ingrediënten


1 kilo zelfrijzend bakmeel
600 ml water
500 gram aardappelen of 150 gram gele erwten
1 el gemalen komijnzaad
2 teentjes knoflook
100 ml olie
zout
peper


Verder heb je nodig


Keuken machine.
Deegroller.


Roti Pannekoekjes
Roti Pannekoekjes

Natuurlijk bij de Roti, maar ook om zo te eten zijn ze lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vulling. Was de aardappelen en kook ze in de schil gaar. Verwijder de schil en wrijf ze fijn. Of was de erwten en zet ze met zoveel water op dat ze onder staan. Kook tot ze half gaar zijn. Laat de erwten uitlekken en maal ze fijn in de keukenmachine, Voeg de komijnzaad, knoflook, peper en zout toe aan de aardappelen/erwten.
Deeg. Kneed het bakmeel met zoveel water dat het niet aan de handen plakt. Vorm balletjes van het deeg en druk er met de duim een kuiltje in. Druk in de kuiltjes 1 volle el van de vulling en vouw de balletjes daarna in een draaiende beweging dicht. Leg ze omgekeerd op een met bloem bestoven werkblad. Laat het 5 minuten rusten en rol het daarna met een deegroller tot een pannekoek. Maak de koekepan het en leg de roti aan 1 zijde in de pan tot deze kant lichtbruin is geworden. Besmeer daarna deze kant met olie. Doe hetzelfde met de andere zijde. De roti aan beide zijde goudgeel bakken tot deze bol gaat staan. Voor een complete en smaakvolle roti kan je dit goed combineren met de Surinaamse kip in masala, Surinaamse aardappelen in masala en Surinaamse kouseband.

Bron

Op het internet. http://www.tantethea.net/recepten/hoofdger/hg_sur_roti_pannekoek.htm



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dartajan


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dartajan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top