1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Ierse keuken
  5. irish stew

irish stew

Door: rom

  • Iers, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-08-2008

Ingrediënten 4 personen


400 grm lamsvlees zonder bot`
zout
zwarte peper uit de molen
2 uien
5 teentjes knoflook
2 el olie
1,2 ltr runderbouillon
1 kleine spitskool
4 aardappels geschild
1 wortel
cayennepeper naar smaak
1 el platte platte fijngehakte peterselie
1 takje fijngehakte dragon


Verder heb je nodig


Mes
braadpan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd her vlees in blokjees van 2 cm bestrooi het met zout en peper.
Braad het vlees in de olie aan, voeg gesnipperde ui en gesnipperde knoflook toe, lat even meebakken en schenk de bouillon erbij.
Laat of laag vuur afgedekt sudderen.Halveer de spitskool en snijd in 2 cm brede repen.Snijd de aardappels en wortel in blokjes en voeg deze na 20 min braden toe.Laat nog ong 40 min dudderen of tot het vlees gaar is.
Breng op smaak met zout,peper,cayennepeper,peterselie en dragon



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rom
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top