gegrilde tarbotfilet met lamsoren en saus van girolle

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ingrediënten
4 mooie moten tarbotfilet ongeveer 170 gr per stuk
Pondje lamsoren
Beetje roomboter om in te bakken
Verse girollen/chanterelle
Visfond
Koksroom
Roomboter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereiding
Girolle wassen of schoonwrijven (TIP! Het liefst schoonwrijven met een schone tandenborstel in verband met het behoud van smaak). Lamsoren wassen en uitzoeken( zwarte bladeren verwijderen). De grillpan heet laten worden en de tarbot inwrijven met olijfolie en op smaak brengen met gemalen peper (later pas zout toevoegen). De Tarbot om en om grillen in een mooie ruitvorm (of vorm naar keuze). De vis warm houden op temperatuur en niet door garen!

Ondertussen het visfond aan de kook brengen en room toevoegen. De room laten inkoken tot de gewenste dikte en roomboter toevoegen. Goed doorroeren en niet meer laten koken in verband met schiften. De Girolle aanbakken en toevoegen aan de saus. De roomboter laten smelten en lamsoren kort aanbakken met alleen gemalen peper. Zout is niet nodig omdat deze groente al zout is van de zeebodem.

Bron

wie is de chef

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

karinbocuce avatar
karinbocuce

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten