1. Home
  2. Recepten
  3. Country style spareribs met TexMex barbequesaus

Country style spareribs met TexMex barbequesaus

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-08-2008

Ingrediënten


1 liter water
1 dl. azijn
100 gr. basterdsuiker
6 eetlepels TexMex kruiden
1200 gr. losgesneden spareribs
1 eetlepel mosterd
2dl.barbequesaus
2 eetlepes abrikozenjam of honing
1 theelepel worchestersaus
1/2 eetlepel ketjap manis



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ca. 30 minuten + 1 nachtje wachten

Bereidingswijze

Breng het water met de azijn,de basterdsuiker,3 eetlepels TexMex kruiden en de spareribs aan de kook.
Zet het vuur laag en kook de spareribs zachtjes gaar (ca.25 minuten)
Zo nu en dan omscheppen.

Laten afkoelen in het vocht en een nachtje laten staan.

Meng de mosterd met 2 eetlepels TexMex kruiden,2 eetlepels barbequesaus, de jam of de honing, de worcestersaus en de ketjap.

Meng de rest van de barbequesaus met de rest van de TexMex kruiden.

Steek de bbq aan of verwarm de grill voor.

Dep de spareribs droog en bestrijk ze met een kwastje met het mosterdsausje zodat ze er helemaal mee bedekt zijn.

Leg de spareribs op een grillrek en rooster ze op de bbq of onder de grill rondom bruin (ca.10 min)
Geregeld keren.
Serveer de saus erbij.

Serveertip

Lekker met een salade van groene sla, grapefruit en avocado.
Pof middelgrote aardappelen in alluminiumfolie (ca.40 min.) tussen het gloeiende houtskool en serveer ze met zure room en geraspte kaas,



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van issa


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van issa
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top