1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Rijstkoekjes

Rijstkoekjes

Door: defrens

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-08-2008

Ingrediënten 4 personen


50 g rozijnen; 200 g rijst gekookt; 2-3 eetlepels melk; 2 eieren losgeklopt; 50 g bloem; 2 eetlepels witte basterdsuiker; mespunt kaneelpoeder; 4 eetlepels zonnebloemolie; 6 eetlepels appelstroop of poedersuiker


Verder heb je nodig


Nvt

Rijstkoekjes
Rijstkoekjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wel de rozijnen 2-3 minuten in heet water en dep ze daarna droog. Meng de rijst met de melk, de eieren, rozijnen, bloem, suiker en kaneel tot een smeuïg geheel. Verwarm een kwart van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep hierin drie bergjes van het rijstmengsel. Bak de rijstkoekjes in 5-7 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Het mengsel is voldoende voor circa 12 stuks. Verwarm de appelstroop enkele seconden in de magnetron (dan druppelt hij makkelijk van de lepel) en druppel wat stroop over de rijstkoekjes.
In plaats van appelstroop over de koekjes, kunnen de koekjes ook bestrooid worden met poedersuiker.

Tip: De rijstkoekjes zijn warm en koud lekker.

Serveertip

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 405 kCal - Eiwit 7 g - Vet 18 g - Koolhydraten 53 g

Bron

Allerhande 6 2008



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top