Rijstkoekjes

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-08-2008

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 g rozijnen; 200 g rijst gekookt; 2-3 eetlepels melk; 2 eieren losgeklopt; 50 g bloem; 2 eetlepels witte basterdsuiker; mespunt kaneelpoeder; 4 eetlepels zonnebloemolie; 6 eetlepels appelstroop of poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
nvt

Bereidingswijze

Wel de rozijnen 2-3 minuten in heet water en dep ze daarna droog. Meng de rijst met de melk, de eieren, rozijnen, bloem, suiker en kaneel tot een smeuïg geheel. Verwarm een kwart van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep hierin drie bergjes van het rijstmengsel. Bak de rijstkoekjes in 5-7 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Het mengsel is voldoende voor circa 12 stuks. Verwarm de appelstroop enkele seconden in de magnetron (dan druppelt hij makkelijk van de lepel) en druppel wat stroop over de rijstkoekjes.
In plaats van appelstroop over de koekjes, kunnen de koekjes ook bestrooid worden met poedersuiker.

Tip: De rijstkoekjes zijn warm en koud lekker.

Bron

Allerhande 6 2008

Serveertip

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 405 kCal - Eiwit 7 g - Vet 18 g - Koolhydraten 53 g

Laatste reacties

5senses avatar
5senses 30-04-2017

We hebben ze al vaker gehad en vinden ze nog steeds lekker. Iedereen is blij als er wat rijst overblijft.😊

paulien_e avatar
paulien_e 18-08-2008

Toevallig hadden we vrijdagavond vrij veel rijst over, dus zaterdagochtend heb ik deze koekjes meteen uitgeprobeerd. Het was een groot succes, zeker bij onze kinderen. We vonden ze overigens zo al zoet genoeg, hebben er geen appelstroop of poedersuiker meer overheen gedaan, maar dat is natuurlijk smaakafhankelijk. Het is een ideale manieir om je overgebleven rijst te verwerken en wij zullen het zeker vaker maken. Bedankt voor het recept.

stientje1 avatar
stientje1 16-08-2008

Bedankt voor het receptje, ik probeer het zeker eens uit. Groetjes Chris10

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten