1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Antiliaanse keuken
  5. Antilliaanse gehaktschotel

Antilliaanse gehaktschotel

Door: professoroud

  • Antiliaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-08-2008

Ingrediënten 4 personen


1 struik bleekselderij, 2 rode uien, 1 groene paprika, 2 teentjes knoflook, 400 gram gehakt, 1 blikje tomatenpuree, 2 eetlepels rozijnen, 2 eieren, 30 gram geraspte kaas, boter, peper, worchestersaus



Heerlijke ovenschotel met een zoet accentje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui, paprika en bleekselderij fijnsnijden.
Oven voorverwarmen op 180 graden.

Bereidingswijze

In koekenpan boter verhitten en ui, bleekselderij en paprika 5 minuten zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen, gehakt toevoegen en rul bakken. Tomatenpuree, rozijnen en ei erdoor roeren. Op smaak brengen met peper (en indien gewenst zout) en worchestersaus. Ovenschaal met olie invetten. Gehakt erin scheppen en aandrukken. Kaas erover strooien. In oven ongeveer 15 minuten laten bakken.

Serveertip

Je kunt er pannenkoeken bij bakken die je dan vult met het gehaktmengsel. Wij vonden het zo een heerlijke ovenschotel.

Bron

Een beetje van Martijn en een beetje van mezelf



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van professoroud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top