Kaasfondue

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 10-08-2008

Eens wat anders dan de klassieke kaasfondue. Kan goed vegetarisch. Goed voor veel personen te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
50 gr boter
50 gr bloem
½ liter bouillon (lekkerste is paddenstoelenbouillon)
½ bakje champignons/paddestoelen
1 ons bacon/ham
½ pond kaas (goede smeltkaas is bijv. parano. Je kunt evt extra wat blauwschimmelkaas, zoals gorgonzola, toevoegen).
peterselie, knoflook, bieslook, peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan met dikke bodem

Voorbereiding

Champignons schoonmaken en in kleine stukken snijden.
Kaas raspen.
Bacon/ham in snippers snijden.
Verse kruiden hakken.
Teen knoflook pellen.
Bouillon maken.

Bereidingswijze

Smelt de boter langzaam op een laag vuur. Roer de bloem erbij en laat even garen. Giet, scheutje voor scheutje, de bouillon erbij. Goed roeren totdat je een gladde rout hebt. Pers hier een teen knoflook door en zet de pan op een vlamverdeler.
Roer nu handje voor handje de kaas erdoorheen. Laat eerst goed smelten voor je de volgende hand erin gooit anders krijg je klonten.

Bak de gesneden chamignons even aan en roer deze ook door de fondue. Voeg nu nog de gesneden bacon/ham en de verse kruiden toe. Maak op smaak met peper.

Bron

Mama Aliette

Serveertip

Serveren met stokbrood en een frisse salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten