
VOOR DE BLINI`S
75 GR BOEKWETIMEEL
35 GR BLOEM
1 ½ TL BAKPOEDER
1 EI, LOSGEKLOPT
180 ML KARNELMELK
30 GR BOTER GESMOLTEN
60 gr zure room
1 tl fijngehakte verse dillen
1 eetl. Rode ui, fijngesni[erd
1 tl fijngeraspte citroenschi;l
¼ tl vers gemalen zwarte peper
1 el uitgelekte kappertjes, kleingesneden
100 gr gerookte zalm, grof gesneden
16 kleine takjes verse dillen
Koekenpan
Een waanzinnig leuk en lekker borrelhapje!!
Zeef de bloemsoorten en het bakpoeder in een kom, klop dan langzaam het losgeklopt ei en de karnemelk erdoor. Roer de boter erdoor.
Bak de blinis van 2 tl beslag, die u in een grote, verwarmde koekenpan met antiaanbaklaag legt. Keer de blini`s, laat ook de andere kant bruin worden en leg ze p een rooster om af te koelen. Bak zoveel blini`s tegelijk als in de pan passen.
Roer de room, dille, ui, citroenschil peper en kappertjes in een kommetje door elkaar.
Verdeel het mengsel en de zalm over de 16 blini`s, leg bovenop een takje dille.
Serveer op kamertemperatuur.
Borrelhapjes
aaltjejohanna 09-04-2009
lijkt lekker en makkelijk dus ik neem hem mee bedankt
coen81 12-08-2008
Als je Bonblini1 heet kun je ook niet anders dan dit hapje embrasseren.
* grin *