Runderstoofpot van Alda

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Runderstoofpot van Alda

    Runderstoofpot van Alda

    Runderstoofpot van Alda

Heerlijke stoofpot, gegeten bij Alda (mijn vroegere bazin)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram rundvlees
2 uien, in stukken gesneden
4 rode paprika`s, in stukken gesneden
4 deciliter bouillon (rund)
2 deciliter rode wijn
1 laurierblad
1 bosje selderij
1 bosje peterselie
1 takje tijm
2 teentjes knoflook
250 gram champignons
4 eetlepels creme fraiche
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels bieslook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoof-/sudderpan, snijplank, keukenmes, pollepel

Voorbereiding

Gewoon alles alvast snijden, dan is het meeste al gedaan!

Bereidingswijze

Rundvlees in stukken gesneden, bruinbakken
De uien toevoegen en dan de paprika.
Bouillon en rode wijn, de kruiden fijngehakt (laurierblad heel laten)
2 uur laten sudderen.
Champignons erbij doen (nog ongeveer 20 minuten)
De creme fraiche mengen met de tomatenpuree en bieslook. Dit erbij en nog 10 minuten meekoken met de stoofpot.

Serveertip

Puree erbij.
Eet smakelijk!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

innepin avatar
innepin

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten