1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gamba met tagliatelli paprika-tomatencoulis en indische

Gamba met tagliatelli paprika-tomatencoulis en indische

Door: fruittaartje

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-08-2008

Ingrediënten 2 personen


12 gamba ` s gemarineerd naar wens
1 rode paprika – 4 middelgrote rijpe trostomaten
Olijfolie , peper van de molen, zout , Piet Huysentruyt dolce vita kruiden
een zakje indische roerbakgroenten (zo te koop)
Verse parmesan kaas
Tagliatelli


Verder heb je nodig


Wokpan
(hete lucht) oven


Echt om je vingers af te likken ...of niet ;-)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven (indien mogelijk hetelucht) op 220 °.
Snijd de ontpitte paprika in reepjes en de tomaten in 2.
Overgiet met 2 lepels olijjfolie , pezo, en PH kruiden. Meng goed door elkaar en zet 20 minuten in de oven.

Bereidingswijze

Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat. Giet af en spoel onder koud water , meng een klontje boter onder en houd warm.
Intussen bak je de rauwe gamba`s in de pan (+- 5 minuten in totaal , naargelang de grootte). Verwijder en houd ook warm , blus de aanbaksels met water en giet over de gamba`s. (indien gewenst , hoeft niet)
Op een derde vuur bak je intussen de indische groenten krokant in de wok.

Tenslotte mix je het paprika-tomatenmengsel tot een gladde saus. (je kan dit ook zeven , indien je een fijnere saus wenst)

Schilfer de parmesan met een dunschiller.

Serveertip

Maak een nestje pasta , leg er groenten op en erboven de gamba.
Dien de saus apart op en bestrooi onmiddellijk met parmesan.

Bron

Volledig gewijzigd recept , gevonden op smulweb



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fruittaartje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top