Trifle met witte chocoladeroom

  • Engels, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-08-2008

Ik ben erg trots dat dit recept is opgenomen in Smulwebs eerste magazine "Aan Tafel".
Verschrikkelijk lekker toetje met vers fruit en witte chocoladeroom.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
* halve boerencake
* 2 eetl. Grand marinier (sinaasappellikeur)
* 2 handsinaasappelen
* 1 bak aardbeien
* halve bak pitloze witte druiven
* 1 banaan in schijfjes

voor de custard:
* 4 eierdooiers
* 50 gram suiker
* 2 zakjes vanillesuiker
* 3 dl. volle melk

voor de room:
* 1 bekertje slagroom
* 3 eetl. suiker
* 100 gram witte chocolade
* 1 bekertje creme fraiche
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer
grote glazen schaal

Voorbereiding

fruit schoonmaken en drogen.

Maak de custard: Klop de eierdooiers los met de suikers en iets melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Voeg het eierdooiermengsel toe en laat weer koken en tevens binden. Even laten koken. Uitdoen en af laten koelen tot lauwwarm. Strooi iets suiker over de bovenkant om velvorming te voorkomen.

Marineer de sinaasappelpartjes:
Sinaasappels dik schillen en de partjes tussen vellen weg snijden.
75 gram suiker langzaam laten smelten (karamel) en de sinaasappelpartjes erbij roeren. Sinaasappelpartjes eruit halen en 2 eetl. grand marinier erbij roeren. Even laten marineren.

Bereidingswijze

Snijd de cake in plakken en beleg de bodem van de glazen schaal hiermee. Drup wat likeur over de cake.
Snijd de aardbeien in plakjes en leg dit bovenop de cake. Voeg ook het andere fruit toe: druiven, banaan en sinaasappelpartjes.
Giet de lauwwarme custard erover. Dek af met huishoudfolie en zet in de koelkast.

Klop de slagroom met de suiker bijna stijf.
Smelt de witte chocolade (au bain marie) en roer dit door de creme fraiche. Dit klop je weer door de slagroom.

Serveertip

Snijd een stuk van de fruittaart en garneer met de cchocoladeroom.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hilko1958 avatar
hilko1958 23-05-2015

Mijn beste vrienden komen weer bij mij eten. Men vraagt speciaal om dit nagerecht!! Het is te lekker!!

kenzot avatar
kenzot 08-07-2012

Ik heb het gemaakt en het is super!! Het viel bij iedereen in de smaak. Zelf het restant smaakte de volgende dag nog lekker

kenzot avatar
kenzot 04-05-2012

neem het mee. Hoe groot is de schaal ?

adeline43 avatar
adeline43 21-04-2012

Hoi, ik heb hem zien staan, maar neem je recept evengoed ook nog mee. Groetjes, Adeline

anita4 avatar
anita4 05-04-2011

ook ik eem hem mee, dank je wel groetjes van anita

lientie7 avatar
lientie7 24-12-2010

Ik heb het vorig jaar met kerst gemaakt. We hebben werkelijk genoten!! Echt heerlijk. In de zomer hadden ze het er nog over!! Vanmiddag maak ik het weer voor 1e kerstdag. Bedankt.

lilian_kookt1 avatar
lilian_kookt1 02-12-2008

Ik denk dat het erg lekker smaakt.ga t proberen. Ik heb m in mijn kookboek gezet. bedankt hiervoor groet lilian_kookt1

cedy avatar
cedy 16-08-2008

het lijkt me een heerlijk smul recept en neem hem dan ook mee.hartelijk bedankt hiervoor.gr van cedy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten