1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Venkel gratin

Venkel gratin

  • Mediterraan, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-07-2008

Ingrediënten 6 personen


2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1-2 theelepel gedroogde oregano
1 dl droge witte wijn
1 pak gezeefde tomaten à 4 dl
zout, peper
2 el fijngesneden verse basilicum + extra voor garnering
500 g tomaten, ontveld, in stukjes
750 g venkel, in plakken van 1/2-1 cm.
150 g geraspte Parmezaanse kaas
1 ciabattabrood, in plakjes


Verder heb je nodig


Ovenschaal of schaaltjes


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de olie en bak hierin de ui, knoflook en oregano 3-4 min. Voeg de wijn toe en laat deze helemaal verdampen.
Voeg de gezeefde tomaten, zout, peper en de fijngesneden basilicum toe.
Kook het mengsel in ± 5 min. in tot een dikke saus.
Roer de tomaten erdoor.

Kook de venkelplakken in 6-10 m. beetgaar. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze licht met zout en peper.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schep een laagje tomatensaus in de ovenschaal(tjes) en leg hierop dakpansgewijs de plakken venkel.
Bestrooi de venkel met 75 g kaas en schenk de rest van de tomatensaus erover.
Strooi nog 75 g kaas erover en bak de venkel 25-30 min. in het midden van de oven.

Serveertip

Rooster de ciabatta lichtbruin.
Garneer de venkel met basilicumblaadjes en serveer met de ciabatta.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vincentius1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vincentius1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top