Hummus met tahina
- Arabisch, Bijgerecht
- 10-20 min.
Hartige Arabische dip met een lage glycaemische index.
Past in zone - atkins - south beach dieet
حـُُمـُّص بطحينة
Hummus met tahina
Ingrediënten 6 personen
Blik ± 450 gram gekookte kekererwten2 eetlepels tahina (sesampasta)
± 1 dl tuinkruidenbouillon om de puree smeuïger te maken
Komijnpoeder
Chilipoeder
Olijfolie of sesamolie
Citroen
Peterselie of koriander
Benodigdheden
Keukenmachine
Bereidingswijze
Pureer de kekererwten in een keukenmachine.
Voeg de tahina en in delen de bouillon toe.
Breng op smaak met peper en zout en komijn
Serveertip
Verdeel de hummus op platte borden. Strooi chilipoeder over de puree. Giet een straaltje olie over de hummus. Knip de peterselie of koriander boven het bord. Leg een partje citroen op ieder bord.