Hummus met tahina

  • Arabisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 31-07-2008
  • Hummus met tahina

    Hummus met tahina

    Hummus met tahina

Hartige Arabische dip met een lage glycaemische index.
Past in zone - atkins - south beach dieet

حـُُمـُّص بطحينة
Hummus met tahina

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Blik ± 450 gram gekookte kekererwten
2 eetlepels tahina (sesampasta)
± 1 dl tuinkruidenbouillon om de puree smeuïger te maken
Komijnpoeder

Chilipoeder
Olijfolie of sesamolie
Citroen
Peterselie of koriander

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine

Bereidingswijze

Pureer de kekererwten in een keukenmachine.
Voeg de tahina en in delen de bouillon toe.
Breng op smaak met peper en zout en komijn

Serveertip

Verdeel de hummus op platte borden. Strooi chilipoeder over de puree. Giet een straaltje olie over de hummus. Knip de peterselie of koriander boven het bord. Leg een partje citroen op ieder bord.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten