1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Arabische keuken
  5. Hummus met tahina

Hummus met tahina

  • Arabisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 31-07-2008

Ingrediënten 6 personen


Blik ± 450 gram gekookte kekererwten
2 eetlepels tahina (sesampasta)
± 1 dl tuinkruidenbouillon om de puree smeuïger te maken
Komijnpoeder

Chilipoeder
Olijfolie of sesamolie
Citroen
Peterselie of koriander


Verder heb je nodig


Keukenmachine

Humus
Humus

Hartige Arabische dip met een lage glycaemische index.
Past in zone - atkins - south beach dieet

حـُُمـُّص بطحينة
Hummus met tahina

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pureer de kekererwten in een keukenmachine.
Voeg de tahina en in delen de bouillon toe.
Breng op smaak met peper en zout en komijn

Serveertip

Verdeel de hummus op platte borden. Strooi chilipoeder over de puree. Giet een straaltje olie over de hummus. Knip de peterselie of koriander boven het bord. Leg een partje citroen op ieder bord.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vincentius1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vincentius1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top