1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Ceasar Salade

Ceasar Salade

Door: eyeore

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 31-07-2008

Ingrediënten 4 personen


1 stokbrood
2-3 el olijfolie
4 eieren
4 el mayonaise
1 teen knoflook, geperst
2 el citroensap
4 kroppen little gem (sla)
200 g. parmezaanse kaas of padano, grof geraspt
ca. 130 g. ansjovis, gemarineerd


Verder heb je nodig


Grillpan


Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het stokbrood in lange repen, bestrijk ze met olie en rooster ze in de grillpan aan beide kanten. Kook de eieren in ca. 8 minuten hard (ligt aan de grootte) en laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel de eieren en snijd ze in vieren. Roer de mayonaise om met de knoflook en het citroensap, breng op smaak met peper en zout.

Bereidingswijze

Verwijder de onderkant van de slastronken en scheur de slabladeren in stukken. Schep de sla om met de knoflookmayonaise en de helft van de kaas en leg hem op een schaal. Strooi de rest van de kaas erover en leg de eieren, de ansjovis en de stukken geroosterd brood erop. Bestrooi de salade met vergemalen peper.

Bron

Allerhande nr. 7 2008



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eyeore
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top