Pastasalade

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-07-2008

Vegetarische pastasalade met kaas, komkommer en rucola

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g penne
2 el olijfolie
100 g (jong)belegen kaas, in blokjes
(2 el gedroogde oregano)
1 sjalotje of kleine ui, fijngesnipperd
1 komkommer, in reepjes
1/2 zak rucola (á 75 g)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en houd wat van het kookvocht apart. Roer de olie om met 1 eetlepel kaas en een 1/2 eetlepel water. Breng op smaak met (naar keuze de oregano en) peper.

Bereidingswijze

Schep het mengsel met de ui door de pasta. Om de pasta wat smeuïger te maken kun je wat achtergehouden kookvocht erdoor roeren. Laat de pasta afkoelen. Schep de afgekoelde pasta om met de komkommer en rucula en bestrooi hem met de rest van de kaas en (versgemalen) peper naar smaak.

Bron

Allerhande nr. 7 2008

Serveertip

De belegen kaas kan vervangen worden door gorgonzola. De rucola kan vervangen worden door een andere slasoort.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten