"Sake Zalm" exotisch héél feestelijk
- Japans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Werken met Sake is heel bijzonder en in combinatie met de andere ingrediënten heel verrassend van smaak!!
Ingrediënten 2 recipe.people
2 moten zalmbosje koriander( voor de liefhebbers )
VOOR DE MARINADE ;
2 el Sake ( of wodka )
2 el worcestershire sauce
1 el ketjap Asin ( zoute )
1 tl wasabi ( of scherpe mosterd of mierikswortel )
1 el olijfolie
VOOR DE SAUS :
4 el Sake ( of wodka )
1 el ketjap Manis ( zoete )
1 el visssaus ( of oestersaus )
1 el worcestershire sauce
1 tl wasabi ( of scherpe mosterd of mierikswortel )
Benodigdheden
grill-pan, wok, pan, steel-pannetje, aluminiumfolie,Voorbereiding
Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat de zalm minimaal
30 minuten marineren.
Bereidingswijze
Verhit een grill-pan en grill de zalm ca 1-2 minuten per kant.
Haal ze uit de pan en verpak in alu-follie.
(de zalm kan dan rustig na-garen )
Maak de saus;
Breng Sake aan de kook ( alcohol verdampt ) voeg rest van de ingrediënten toe en laat sausje indikken.
Serveer met mihoen of rijst.
Saus er over druppelen en garneer eventueel met koriander.
Lekker met sla of zomer (roerbak) groenten.
Bijvoorbeeld worteltjes en peultjes, zeekraal, wilde spinazie
of groene asperges.
Bron
Chef kok Andy
Serveertip
N.B;
Sake is te koop bij de slijter, er zijn diverse soorten.
De Sake die het meest wordt gebruikt in de Japanse keuken heeft een alcohol percentage van 17 % type Fukumusume Sake.
Uiteraard ook lekker om een glaasje ervan te drinken bij sushimi, gefileerd rauwe vis en gemarineerde gerechten met ketjap.
En past eigenlijk ook bij nagenoeg ieder Westers gerecht.