1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

Door: mialubbe

  • Italiaans, Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-07-2008

Ingrediënten 3 personen


300 gram pasta
Zout
Olijf olie
Zwarte peper
3 eieren
125 gram gerookte spekblokjes
Parmezaanse kaas


Verder heb je nodig


Kookpan, hapjespan, garde, mengkom

Pasta Carbonara
Pasta Carbonara

Snel , makkelijk en toch lekker italiaans.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng water met zout aan de kook en kook daarin de pasta
Intussen in een hapjes pan de olijfolie verhitten en daarin de spekblokje bakken.
Breek de eieren in een kom, voeg wat zout, ruim zwarte peper toe en veel Parmezaanse kaas. Goed mengen.
Zodra de pasta al-dente is afgieten en toevoegen aan de pan met gebakken spekblokjes. Spatel dit goed door elkaar om kleven te voorkomen.
Daarna het eiermengsel toevoegen en blijven dorspatelen tot het ei heet wordt.
Het vuur uitdraaien en blijven spatelen tot de massa gestold is.

Serveertip

Direct serveren met een frisse salade.

Bron

Www.tastyfood.tv



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mialubbe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top