Kabeljauwfilet met wortel-sinaasappelsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Verfijnd visrecept

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr. kabeljauwfilet
10 cl. wortelsap
15 cl. sinaasappelsap
33 cl. room
1 soeplepel olijfolie
zout
zwarte peper uit de molen
komijn
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook 200 gr. worteltjes in gezouten water, pureer en zeef ze daarna.

Bereidingswijze

Vermeng het wortelsap en het sinaasappelsap en laat het mengsel tot tweederde van de hoeveelheid inkoken. Voeg dan de room toe en breng het mengsel op smaak met zout, vers gemalen zwarte peper en gemalen komijn (voorzichtig met de komijn!).
Laat het geheel verder inkoken totdat een dikke saus is verkregen. Voeg eventueel nog wat zout, peper en/of komijn toe. Zeef de saus.

Snijd de kabeljauw in 4 gelijke porties. Voeg zout en peper toe. Bak de stukken kabeljauw in de olijfolie totdat ze gaar zijn (gedurende enkele minuten).

Bron

Gevonden op de verpakking van Elle&Vire Crème Fleurette Légère

Serveertip

Serveer de kabeljauw op de wortel-sinaasappelsaus en geef er basmatirijst en/of gekookte groene groenten bij.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

recepttim avatar
recepttim

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten