Super appeltaart met stroopwafels

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-07-2008

Te gek recept en weer eens een totaal andere appeltaart versie, met lekker veel kaneel. Smullen maar.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
225 gr. bloem; 150 gr. boter; 100 gr. basterdsuiker; 1 ei; 1 mespunt zout; 1 eetlepel kaneel; 5 appels (b.v. elstar , jonagold) 1 beschuit; 15 gr. kristalsuiker; 1 eetlepel appel- of schenkstroop; 1 eetlepel citroenrasp; 5 stroopwafels; wat boter en bloem voor het bakblik
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Flinke springvorm; flinke kom; plastic hh. folie; deegroller

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 170 graden C.
LET OP; DEEG MOET 1 UUR IN DE KOELKAST RUSTEN

Bereidingswijze

De boter in stukjes snijden en met de suiker, de bloem en het ei samen kneden tot een glad en mooi deeg (+/- 10 min.) ; Dit enigszins platdrukken en 1 uur afgedekt in de koelkast plaatsen. Intussen het bakblik met boter insmeren en met bloem bestuiven. De appels schillen (klokhuis verwijderen), in stukjes snijden en met citroenrasp, stroop , suiker, kaneel en beschuitkruim mengen. Het deeg uitrollen tussen 2 flinke grote stukken plastic huishoudfolie en met ongeveer de helft van het deeg de bodem en de rand van het bakblik bedekken. De appelmassa erin scheppen en met de rest van het deeg de bovenzijde bedekken(beetje deeg overhouden voor versiering). De rand goed aandrukken. Enkele gaatjes in de bovenkant van het deeg prikken, zodat de hete lucht kan ontsnappen en met het restje deeg versieringen op de rand aanbrengen. Dan de bovenkant van de appeltaart bestrooien met de in stukjes gesneden stroopwafels en de taart gedurende 35 minuten bakken. Laat de appeltaart minstens 1 uur in de vorm afkoelen, tot ze stevig aanvoelt, alvorens de vorm te verwijderen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

anbama avatar
anbama 29-07-2008

Ik heb de appeltaart gemaakt, was erg lekker. Wel heb ik voor de bovenkant extra deeg gemaakt. Bedabkt Annemiek

kootje3 avatar
kootje3 26-07-2008

Lijkt me heerlijk, bedankt, Corinne

mialubbe avatar
mialubbe 25-07-2008

Ik heb er nu al zin in. Bedankt, Mia

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten