Dessertsinaasappel BBQ

  • Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-07-2008

lekker dessert heel toepasselijk bij een BBQ
Welliswaar bereid met alcolhol maar die vervliegt als je het goed verwarmt en hou je wle de heerlijke rumsmaak over

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 sinaasappels
4 eetlepels bruine suiker
4 borrelglazen bruine rum
1 spuitbus met slagroom
4 stukken aluminiumfolie (30cmx30cm)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de sinaasappels schoon.
Eerst de boven en onderkant met een scherp mes verwijderen en dan de zijkanten van boven naar beneden schillen, zodat de blote sinaasappel zonder velletjes overblijft.
Snijdt de sinaasappel in plakjes van een halve tot een centimeter dik, vorm er weer een sinaasappel van en stop hem in een zakje gemaakt van een stuk aluminiumfolie.
Schep bruine suiker er op, borrelglas rum er over, luchtig dichtknijpen en op een getemperde BBQ ongeveer 15 minuten verwarmen.

Serveertip

Opdienen in het van boven open gemaakte aluminium zakje, waarin een forse dot slagroom is gespoten.
ietsje kaneel er bovenop staat leuk

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 23-07-2008

Hallo Monique, Dit lijkt me een superlekker sinaasappeltoetje! Ga ik een keer proberen. Dank je wel. Groetjes, Jos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten