1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Pom

Pom

Door: nanettel

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-07-2008

Ingrediënten 4 personen


1 kip
zout
knoflook
peper
nootmuskaat
200 gram zoutvlees
1 pakje margarine of olie
3 flinke tomaten
4 kleine blokjes magieboillon
3 dl water
6 takjes peterselie
6 takjes selderij
anderhalf kg taya
2 sinaasappels(sap)
2 citroenen(sap)
2 a 3 eetlepels suiker


Verder heb je nodig


Braadpan, oven


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijdt de kip in stukken en wrijf ze in met nootmuskaat. Snijdt het zoutvlees, dat je van tevoren een deel heeft ontzout, in stukjes. Smelt de boeter of olie en braad de kip hierin snel bruin; hoeft beslist niet gaar te zijn. Voeg de gesneden ui, tomaat en het zoutvlees toe samen met de boillonblokjes, het water en de fijngehakte peterselie en selderij.

Als de boillonblokjes gesmolten zijn, is de kip klaar voor verdere bewerking in de pom. Rasp intussen de taya heel fijn en maak op smaak met het sap van de sinaasappels en de citroenen, de suiker en de jus van de kip. Doe een laag van deze gekruide taya in een vuurvaste schaal en leg op deze laag de stukjes kip.

Bedek de stukjes kip weer met de rest van de taya en giet er de rest van de jus overheen. Leg een paar klontjes boter op de pom en bak die in 1 uur en 30 minuten in een voorgewarmde oven op 200 240 C. De pom krijgt dan eendonkerbruine korst en ziet er goudgeel van binnen uit als die gaar is. Pom eet je met rijst en groenten.

Bron

Wie is de chef Elly



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanettel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top