1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Honingmousse met gegratineerd rood fruit

Honingmousse met gegratineerd rood fruit

Door: nanettel

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-07-2008

Ingrediënten 4 personen


Honingmousse
350 gram room (yoghurtdikte)
100 gram honing
2 blaadjes gelatine
Granité van aardbei
500 gram aardbeien
250 gram water
125 gram suiker
Sap en schil (rasp) van 1 limoen
2 eetl. Glucosestroop
Marinade rood fruit
200 gram suiker
Sap en schil (rasp) van drie citroenen
75 gram gembersiroop
3 takjes mint
1 vanillestokje
200 gram gemengd rood fruit aardbeien/frambozen/bramen/blauwe bessen



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor de mousse verwarm de honing tot net onder het kookpunt, voeg de geweekte gelatine toe en roer goed. Afkoelen tot lauwwarm. Voeg de geslagen room toe. Verdeel de mousse over vier glazen. Laat de mousse opstijven in de koelkast.

Draai de aardbeien samen met het water fijn in de blender. Breng alle ingrediënten van de granité aan de kook. Van het vuur nemen en in een lage brede bak doen. Laat het afkoelen en zet het in de vriezer. Roer het geheel elk half uur om met een vork, zodat er schilfer ijs ontstaat.

Voor de marinade doe alle ingrediënten in een pan, voeg de merg uit het vanillestokje toe. Breng aan de kook en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken. Laat afkoelen.

Het schoongemaakte fruit een uur marineren in de siroop. Schep dit voorzichtig op de honingmousse. Schep hierop de granité. Als er fruit over blijft kun je dit eventueel om het glas heen serveren.

Bron

Wie is de chef Arjan



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nanettel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top