Paprikasoep

  • Belgisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-07-2008

Een soepje met een pittige smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 3 paprikas (rode, groene, gele)
- 1 à 2 preien
- 1 à 3 wortelen
- 1 à 2 aardappelen
- 2 uien (of 3 sjalotjes)
- 4 tomaten
- 35 gr. boter
- 1 glaasje witte wijn
- 1l bouillon (vlees-, kippe- of groetebouillon)
- 1 takje tijm een paar rozemarijnnaaldjes en provencaalse kruiden
- zout en peper
- paprikapoeder
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De parikas en de groenten wassen. De parikas in de lengte doorsnijden, de zaadjes verwijderen en in schijfjes snijden.
De ui, de prei, de wortelen en de tomaten fijn snijden.

Bereidingswijze

- Verhit de boter en de ui glazig laten worden, de fijngesneden groenten toevoegen samen met het glaasje witte wijn en alles enkele minuten laten stoven.
- Hierna de bouillon en het kruidentuiltje toevoegen en aan de kook brengen.
- Matig daarna het vuur en laat ze 20 tot 30 minuten gaar koken.
- Verwijder het kruidentuiltje en steek de soep door of mix ze fijn en breng ze op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
- Laat de soep opnieuw een 5 tal minuten doorkoken.
- Proef en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

Serveertip

Serveer ze warm met stokbrood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

feijssen avatar
feijssen 18-09-2014

afronden met een scheutje room is een heerlijke suggestie

loukes avatar
loukes 26-07-2008

En om een gevulde soep van te maken, bosje fijngesneden raapsteeltjes er doorheen roeren. Heerlijk !

zomaareenbezoeker avatar
zomaareenbezoeker 21-07-2008

Lijkt me heel lekker, maar ik zou er zelf ook nog verse knoflook doordoen. Ik ga het uitproberen, leuk weekendrecept!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten