Bumbu Bali Daging Dua

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Bumbu Bali Daging Dua

    Bumbu Bali Daging Dua

    Bumbu Bali Daging Dua

Een heerlijk pittig vleesgerecht.
Ik heb de kogelbiefstukken uit de diepvries van de Aldi gebruikt.
Wel heb ik het vlees 2 uur laten stoven. Heerlijk!!!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Ingredienten:

- 500 gr. rundvlees
- olie
- 2 grote uien
- 3 knoflookteentjes
- 2 eetlepels kecap manis
- 1 eetlepel sambal
- 2 theelepels asem
- 150 cc. water

Bumbu:

- 2 daun salam
- 1 spriet sereh
- 2 schijfjes laos
- 2 schijfjes djahe
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels gula djawa
- 1 theelepel ve-tsin
- zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 245,92 kcal
Koolhydraten 18,00 g
Eiwitten 30,56 g
Vetten 5,29 g

Bereidingswijze

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes. Snijd de uien en knoflook fijn en bak dit in
de olie. Voeg het vlees toe en bak dit even mee. Doe de bumbu er bij
en bak die even mee. De sambal en de kecap er bij. Roer de asem
door het water, giet dit bij het vlees en stoof dit anderhalf uur of tot
het vlees gaar is. Laat de saus indikken. Verwijder de sereh, djahe,
daun salam en laos voor het opdienen.

Serveertip

Heerlijk met witte pandan-rijst, kroepoek en gado-gado.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

margrietje avatar

Doorsturen

Home Recepten